Beweging: je hond binnen vermaken bij slecht weer

Beweging: je hond binnen vermaken bij slecht weer

Beweging: je hond binnen vermaken bij slecht weer

Bij Bellobox vinden we gezonde voeding voor de hond erg belangrijk. Daarom vind je in ons assortiment enkel natuurlijke snacks terug. Maar ook op andere vlakken dan voeding kun je iets betekenen voor de fysieke en mentale gezondheid van je hond.

Beweging en vermaak zijn dan ook belangrijk voor een vrolijke en fitte hond. Maar hoe zorg je ervoor dat je hond voldoende uitdaging krijgt op een dag dat het weer tegen zit? Of wanneer je zelf niet de deur uit kunt?

Vandaag delen we een lijst met ideeën om je hond ook tijdens gure weersomstandigheden of in zelfquarantaine tevreden kunt houden.

De neus, het meest belangrijke zintuig van je hond

De neus, het meest belangrijke zintuig van je hond

De hondenneus is ontzettend bijzonder. Wij kunnen het ons haast niet voorstellen, informatie opdoen door ergens aan te snuffelen. Maar de hond is er een expert in. Het bieden van veel snuffelmogelijkheden zal je hond dus zeker waarderen. En als het regent, kun jij de neus van je hond binnenshuis prima aan het werk zetten!

Een interactieve manier om de neus van je hond te activeren is verstoppertje spelen. Zeg tegen je hond dat hij moet blijven, verlaat de ruimte en verstop jezelf achter bijvoorbeeld een deur of een gordijn. Zorg ervoor dat je makkelijk begint en de moeilijkheidsgraad steeds verder opbouwt. Beloon je hond na het vinden met een stoeisessie, of eventueel met een beloningskoekje.

Ook het favoriete speelgoed van je hond kun je verstoppen. Start ook daarmee simpel (leg het voorwerp bijvoorbeeld in zicht van je hond achter je neer) en bouw dit spelletje langzaam op. Beloon je hond door met het gevonden speelgoed even te spelen.

Je kunt zelfs een stap verder gaan, door je hond een geurvoorwerp te leren vinden en markeren. Hiervoor raad ik aan een cursus te nemen van een expert, om meer te leren over professioneel speurwerk. Wie weet vinden jullie een nieuwe sport en kan je hond een certificaat behalen.

Zo wordt voeren een feest

Ook de maaltijden van je hond kunnen leuker gemaakt worden. Altijd eten uit een bak is vast lekker, maar niet erg uitdagend.

Voer je brokken? Gebruik dan onze snuffelmat. Deze is te vullen met een maaltijd brokjes, of met snacks uit onze beloningsbox! Heb je nog geen snuffelmat besteld, dan kun je tot die tijd ook wat voer in het gras strooien, maar dat raden we af als het buiten koud en nat is. Er bestaan verscheidene puzzels voor honden, waarin brokjes te verstoppen zijn. Voer je brokjes en heb je geen puzzel in huis? Dan kun je ook een oude handdoek oprollen en telkens kleine handjes brokken toevoegen, of een doos vullen met wc-rollen en daar de brokjes in laten vallen. Zo wordt de maaltijd een stuk meer uitdagend.

Zo wordt voeren een feest

Voer je natvoer of vers vlees? Overweeg dan een likmat waaorp je nat- of versvoer kunt invriezen, of ballen die je kunt vullen. Om deze manier van voeren nog leuker te maken en meer structuur toe te voegen, kun je een variatie snacks uit ons assortiment tussen het vlees verstoppen.

Samen leren

Samen leren

Wanneer buiten oefenen om netjes te wandelen en honden te negeren niet mogelijk is door de weersomstandigheden, kun je thuis ook werken aan gehoorzaamheid. Zijn er commando's die je je hond altijd al had willen aanleren, maar waar je nooit aan begonnen bent? Misschien is dit de juiste tijd voor zo'n uitdaging. Blaft je hond wanneer mensen het huis passeren of aanbellen? Schakel wat vrienden in om probleemsituaties in scene te zetten en samen te trainen! Er is altijd wel iets waaraan je kunt werken, al zijnde het trucjes voor de lol of commando's voor gehoorzaamheid.

Geen idee wat je je hond aan kunt leren?  Misschien vind je freeshapen dan wel leuk. Ga samen met je hond op de grond zitten en houd wat beloningssnacks in je hand. Blijf naar je hond kijken en wacht tot hij/zij iets doet. Het maakt niet uit wat, iedere beweging kun je belonen. Het zal je verrassen hoe veel trucs je hond uit de kast zal trekken!

Mocht je hond al een aantal trucjes kennen, dan zou je onderzoek kunnen doen naar balansoefeningen en back-end awareness. We zullen hier in de toekomst ook zelf over schrijven!

Actief bezig zijn

Ook binnen kun je je hond op meer intensieve wijze vermaken. Denk bijvoorbeeld aan een ouderwets potje touwtrekken, of ga eens echt met je hond ravotten. Wellicht houd je er een blauwe plek aan over, maar als je het ons vraagt is dat het zeker waard! ;)

Hoe vermaak jij je hond wanneer je liever niet naar buiten gaat? We zijn erg benieuwd naar jullie tips!

Laat een opmerking achter

Opmerkingen worden eerst nagekeken voor ze worden geplaatst