Veilig snacken van kauwsnacks

Veilig snacken van kauwsnacks

Honden zijn dol op kauwsnacks, ze zijn geweldig om honden te belonen, te vertroetelen en te vermaken. Ze zijn rustgevend en zorgen zelfs voor schonere, gezondere tanden. Helaas zijn sommige kauwsnacks gevaarlijk voor honden en kunnen ze zelfs leiden tot een bezoek aan de dierenarts. Als je van plan bent om kauwsnacks aan je hond te geven, is het belangrijk om de veiligheid ervan te overwegen en te kiezen voor de veiligste opties.

Tips voor veilig snacken bij honden

  • Houd toezicht terwijl je hond een kauwsnack eet;
  • Zorg voor voldoende vers drinkwater gedurende de dag;
  • Ruil het laatste stukje van de kauwsnack in voor bijvoorbeeld een speeltje of beloningssnack.

Gevaarlijke hondensnacks

Een van de gevaarlijkste soorten kauwsnacks voor honden zijn gedroogde of verhitte snacks die bot bevatten. Hoewel honden dol zijn op de smaak van deze snacks, kunnen ze leiden tot tandbreuk of zelfs tot verstoppingen en perforaties in het maag-darmstelsel. Rauwe zachte botten zijn veilig, maar dragende, gedroogde of verhitte botten zijn harder dan de tanden van je hond, met alle gevolgen van dien.

Ook zijn er bepaalde kauwsnacks gemaakt van rubber of plastic die gevaarlijk kunnen zijn voor honden. Deze kauwsnacks kunnen soms deels worden ingeslikt, wat kan leiden tot een verstopping of vergiftiging.

Als je van plan bent om kauwsnacks aan je hond te geven, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je kiest voor veilige opties. Kies kauwsnacks gemaakt van natuurlijke, voedzame ingrediënten en vermijd kauwsnacks gemaakt van rubber en plastic. Vermijd kauwsnacks die te hard zijn zoals hoorns, geweien, botten of yakstaven. Als je twijfelt over de veiligheid van een bepaalde kauwsnack, raadpleeg dan altijd je dierenarts voor professioneel advies.

Schade aan het gebit door te harde kauwsnacks

Het is ook belangrijk om te overwegen hoe hard een kauwsnack is voordat je deze aan je hond geeft.

Sommige kauwsnacks zijn zo hard dat ze het risico op het breken van de tanden van je hond verhogen. Dit kan leiden tot pijn en ongemak voor je hond en betekent blijvende schade aan het gebit. Ook het maag-darmstelsel kan fikse schade oplopen door verkeerde keuze in kauwsnacks.

Voorbeelden van te harde kauwstaven zijn gedroogde, gerookte of gekookte botten. Deze hebben een hogere hardheid dan tanden, waardoor je het risico op het breken van tanden van je hond verhoogt. Bovendien kunnen grote of puntige stukken afbreken, die bij inslikken zorgen voor verstoppingen of perforaties.

Geweien hebben een vergelijkbaar risico als gewichtdragende of gedroogde botten. Een gewei is immers botmateriaal dat buiten de schedel groeit en langzaam opdroogt. Tandbreuken, verstoppingen en perforaties zijn veelvoorkomende gevolgen van kauwen op een hertengewei.

Doorbijtersboxen

Als je op zoek bent naar veilige kauwsnacks voor je hond, dan raden wij onze Doorbijtersboxen aan. Deze boxen bevatten een selectie van veilige kauwsnacks die speciaal zijn samengesteld voor honden van alle leeftijden en rassen.

Onze Doorbijtersboxen zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen: de reguliere Doorbijtersbox, de Doorbijtersbox XL en de hypo-allergene Doorbijtersbox. Elke box bevat een scala aan kauwsnacks gemaakt van natuurlijke, voedzame ingrediënten zoals kophuiden, oren en bijvoorbeeld luchtpijp en zijn specifiek afgestemd op de behoeften van je hond.

Onze reguliere Doorbijtersbox is geschikt voor middelgrote of kleinere honden die erg fanatiek zijn, terwijl de Doorbijtersbox XL is ontworpen voor grote rassen zoals herders, retrievers of doggen.

De hypo-allergene Doorbijtersbox bevat kauwsnacks van "vreemde" diersoorten, waarbij eiwitten van rund, varken en kip zijn uitgesloten. De box bevat diersoorten zoals hert, kameel, konijn en lam. Als je een aangepaste box wilt ontvangen, is het altijd mogelijk je wensen door te geven.

Samenvatting

Als je op zoek bent naar een harde kauwsnack voor je hond, kies dan voor opties gemaakt van natuurlijke materialen zoals oren of huid, in plaats van hout of kunststof. Deze kauwsnacks zullen minder waarschijnlijk leiden tot tandbreuk en bieden ook nog eens natuurlijke voedingsstoffen. Houd er wel rekening mee dat zelfs harde, natuurlijke kauwsnacks het risico op tandbreuk kunnen verhogen bij honden met zwakke tanden of een gevoelige bek.

Als je hond een gevoelige bek heeft of al tandproblemen heeft gehad, overweeg dan zachte kauwsnacks of speelgoed. Dit kan helpen om de tanden van je hond te beschermen en tegelijkertijd je hond te vermaken. Houd ook in gedachten dat het aanbieden van een gevarieerd dieet en het regelmatig laten controleren van de tanden door een dierenarts ook kunnen helpen om tandproblemen te voorkomen.

In het algemeen is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het kiezen van kauwsnacks voor je hond en ervoor te zorgen dat je veilige opties kiest. Door de juiste keuzes te maken, kun je ervoor zorgen dat je hond gezond en gelukkig blijft.

Laat een opmerking achter

Opmerkingen worden eerst nagekeken voor ze worden geplaatst