Wat zijn gedroogde hondensnacks

Wat zijn gedroogde hondensnacks

 Lekkerbekjes - Bellobox

Gedroogde hondensnacks gemaakt van vlees of vis zijn een populaire keuze voor hondeneigenaren omdat ze vaak als lekker en voedzaam worden beschouwd. Ze kunnen gemaakt worden van verschillende soorten vlees, zoals kip, rund, lamsvlees, kalkoen of varkensvlees, of van vis, zoals zalm of haring.

Bij Bellobox zijn de gedroogde hondensnacks alleen gemaakt van pure vlees- of visproducten. Ze zijn dus vrij van granen en andere toevoegingen. Bij veel andere merken kunnen hondensnacks ook gemaakt zijn met granen of andere onnodige ingrediënten.

Het is belangrijk om te controleren welke ingrediënten de hondensnacks bevatten en ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor je hond, vooral in het geval van dieestrestricties of allergieën voor bepaalde voedingsstoffen. Het is dan ook aan te raden om te kiezen voor hondensnacks van goede kwaliteit die gemaakt zijn van één ingrediënt zoals runderlong, lamspens, zalmhuid of konijnenoren.

Gedroogde hondensnacks komen in diverse categorieën, zo zijn er beloningssnacks en kauwsnacks, maar ook middelgrote tussendoortjes.

Wat zijn goede beloningsnacks?

Beloningssnacks voor honden zijn kleine hapjes of snacks die gebruikt kunnen worden om honden te belonen, te bemoedigen of om hun aandacht te trekken. Ze komen in verschillende vormen en maten en kunnen zowel zelf gedroogd als gekocht worden. Sommige voorbeelden van beloningssnacks voor honden zijn:

 • runderlongtrainers
 • gedroogde kippenvleesblokjes
 • zalmsnacks
 • hertenvleestrainers

Houd er rekening mee dat zowel de geur als het formaat van de hondensnacks belangrijk zijn bij het trainen van jouw hond. Een sterke geur is vaak aantrekkelijker en kleinere hondensnacks zijn sneller op te eten dan grotere. Ook de structuur en zachtheid van de beloningssnacks hebben invloed op hoe jouw hond de snacks ervaart.

Bij Bellobox hebben wij een box vol beloningssnacks: je vindt ze hier. beloningsbox Of bekijk ons assortiment beloningssnacks die los te bestellen zijn of als booster kunnen worden toegevoegd aan een andere Bellobox.

Wat zijn geschikte kauwsnacks voor honden?

Kauwsnacks zijn hondensnacks die speciaal ontworpen zijn om de kauwbehoefte van honden te bevredigen. Deze taaie en harde hondensnacks kunnen de geestelijke gezondheid van je hond bevorderen door verveling te verminderen. Kauwsnacks kunnen ook helpen om de tanden van een hond te reinigen en het tandvlees te masseren, wat kan helpen om tandplak en tandsteen te verminderen. Ze bevorderen zo ook de mondgezondheid van de hond. Voorbeelden van goede kauwsnacks zijn:

 • kophuid van bijvoorbeeld rund, paard of kameel
 • oren van bijvoorbeeld rund, paard of hert
 • runderneuzen
 • nekspier van bijvoorbeeld rund of hert
 • luchtpijp van bijvoorbeeld lam of rund

Er zijn veel verschillende kauwsnacks voor honden op de markt, dus het is aan te raden om te zoeken naar een snack die geschikt is voor de grootte en het kauwgedrag van je hond. Bij Bellobox hebben wij drie doorbijters boxen vol kauwsnacks die afgestemd zijn op deze behoefte. Zo bevat onze reguliere doorbijtersbox kauwsnacks voor de fanatieke kleine tot middelgrote hond, is onze doorbijtersbox XL gevuld met kauwsnacks voor de grotere rassen en vind je in onze hypo-allergene doorbijtersbox enkel snacks speciaal voor honden met een allergie voor rund, kip of varken.

Overzicht doorbijtersboxen

Ook hebben wij diverse kauwsnacks los te koop, die je terugvindt tussen onze boosters.

Wat zijn lekkere tussendoortjes voor honden?

Tussendoortjes voor honden zijn kleine hapjes of snacks die gegeven kunnen worden tussen de hoofdmaaltijden van een hond door. Ze worden vaak gebruikt om honden te belonen of om hen te verwennen en komen in verschillende vormen en maten.

Een ideaal moment om een tussendoortje te geven is na een lange wandeling, voor het slapen gaan of om de hond ergens van af te leiden.

Voorbeelden van tussendoortjes zijn:

 • gedroogde vis
 • konijnenoren met of zonder vacht
 • gedroogde pens
 • kippenmaagjes

Het formaat van het tussendoortje is erg van belang. Wat voor een kleine hond een tussendoortje kan zijn, is voor een grote hond vaak hap-slik weg.

Als je op zoek bent naar een box met tussendoortjes, die ook beloningssnacks en kauwsnacks bevat, raden wij onze premium boxen aan. Deze Belloboxen komen in het formaat extra small, small, medium en large en zijn daardoor aangepast aan het formaat van jouw hond.

Overzicht premium boxen

Bij Bellobox hebben we voor iedere hond een passende box. Zo heb jij altijd een selectie gezonde hondensnacks in huis die afgestemd zijn op de behoefte van jouw hond.

Houd er rekening mee dat snacks niet het belangrijkste deel van de hondenvoeding mogen zijn en dat sommige snacks beter geschikt zijn voor de ene hond dan de andere.

Mocht je speciale wensen hebben qua samenstelling van een van onze Belloboxen, neem dan contact met ons op.

Laat een opmerking achter

Opmerkingen worden eerst nagekeken voor ze worden geplaatst