Hondengedrag: Hoe vermaak ik mijn hond op regenachtige dagen?

Hondengedrag: Hoe vermaak ik mijn hond op regenachtige dagen?

De dagen worden korter, regen tikt tegen de ramen en bladeren knisperen onder je voeten. Het is herfst! Voor zowel ons als onze honden betekent een nieuw seizoen ook een hele reeks veranderingen.

Zoals ieder seizoen introduceerden we ook dit najaar weer een nieuwe themabox. Jullie waren er snel bij, want de box was binnen twee weken uitverkocht! Onze themaboxen zijn ontworpen om aan te sluiten bij het seizoen. In oktober is het vaak een stuk minder comfortabel om buiten te wandelen, vanwege de toename in neerslag en gure wind. De najaarsbox biedt dan ook veel opties tot verrijking, zodat je je hond binnenshuis kunt vermaken.

Heb jij geen najaarsbox weten te scoren? Dan lees je in deze blog hoe je er zelf een kunt samenstellen met behulp van onze box boosters!

Hersenspelletjes

Honden zijn erg intelligent, veel slimmer nog dan wij als eigenaar soms realiseren. Tegenwoordig zijn er veel brain games voor honden te koop, ook in ons assortiment vind je er een aantal terug.

De hondenpuzzel op bovenstaande foto vond je terug in onze themabox van het najaar. Ondanks dat de box uitverkocht is, kun je de ronde hondenpuzzel nog aan je bestelling toevoegen als Booster!

Hondenpuzzels bestaan in verscheidene varianten en moeilijkheidsgradaties. Deze hondenpuzzel is relatief gemakkelijk, omdat er alleen schuifjes heen en weer geschoven moeten worden. Bij andere puzzels zijn er verschillende handelingen mogelijk, waarbij er bijvoorbeeld ook dingen opgetild of ingedrukt moeten worden.

Om deze puzzels te vullen kun je natuurlijk droge voeding gebruiken, maar ook onze Beloningsbox vol natuurlijke trainingssnacks is ideaal. Deze bevat een variatie aan smaken en texturen, waarmee je iedere speelsessie weer leuk en interessant maakt!

Naast plastic puzzels, zijn ook snuffelmatten en snuffelknuffels een leuke bezigheid. Is het een keer wel lekker zonnig? Strooi dan eens een handje brokjes of beloningssnacks in een hoop herfstbladeren om de wandeling leuker te maken. Meer tips om de wandeling te verrijken lees je hier

Zoekspelletjes

Natuurlijk kunnen we de hondenneus op nog veel meer manieren bezighouden. Zo verstoppen wij af en toe het favoriete speelgoedje van onze hond, en mag zij hem gaan zoeken. ‘s Zomers doen we dat in de tuin, maar wanneer het buiten regenachtig is verstoppen we haar speelgoed ergens in huis.

Om een zoekspelletje aan te leren, leg je de knuffel eerst om een hoekje terwijl je hond toekijkt. Je geeft je hond het commando om het speelgoedje te pakken en terwijl hij het speelgoedje in zicht heeft, voeg je een nieuw zoekcommando naar wens toe. Je maakt het zoekspel steeds moeilijker, wanneer je zeker weet dat jouw hond het spelletje begrepen heeft!

De najaarsbox bevatte dit jaar een pluche eekhoorn. Ontzettend schattig en passend bij het seizoen, maar onze voorraad is op en daarmee is dus ook de themabox van dit seizoen uitverkocht. Echter hebben we nog een hele variatie andere knuffels, waaronder zelfs een egeltje.

Vindt jouw hond het veel leuker om interactief te spelen? Probeer dan eens echt verstoppertje te spelen! Geef je hond een blijfcommando, stap achter een hoek en roep je hond. Heeft hij je gevonden? Dan vier je samen gezellig feest. Ook dit spel breid je steeds verder uit als je hond de smaak te pakken heeft. Veel plezier samen!

Kauwsnacks

Wij zouden Bellobox niet zijn, als we kauwsnacks uit deze blogpost achterwege laten. Ons assortiment draait om natuurlijke gezonde snacks en taaie kauwsnacks zijn toch echt jullie favoriet. Honden kunnen na een regenachtige wandeling heerlijk tot rust komen met een stuk kophuid, een runderneus, of een hertenoor.

Omdat jullie zo enthousiast zijn over onze kauwsnacks hebben we verschillende boxen bomvol met taaie grote snacks, ideaal voor uren kauwplezier: de doorbijtersboxen! De standaard variant leveren wij in twee maten, aangepast aan het formaat en de kaakkracht van jouw hond.

Heeft jouw hond een intolerantie? Niet getreurd. Uiteraard hebben we ook een box vol kauwsnacks voor honden met allergieën. De hypoallergene doorbijtersbox is vrij van kip en rund. Alle snacks zijn afzonderlijk verpakt, om kruisbesmetting te voorkomen.

Box Boosters

Na veel verzoeken, hebben we het bij Bellobox mogelijk gemaakt om snacks los te bestellen. Zo kun je een beloningssnacks naar keuze toevoegen aan een doorbijtersbox. Of juist wat runderoren aan je beloningsbox toevoegen.

Waar wacht je nog op? Bestel nu jouw beloningsbox en/of doorbijtersbox en vul hem aan met een hersenspel, een knuffel, of extra belonings- of kauwsnacks. Je vindt alle Boosters hier

Laat een opmerking achter

Opmerkingen worden eerst nagekeken voor ze worden geplaatst