Gezonde hond: snacks voor puppy’s

Gezonde hond: snacks voor puppy’s

Bij het kopen van hondensnacks wil je als eigenaar graag het beste voor je hond. De snacks moeten gezond en natuurlijk zijn, maar bovenal erg smaakvol. Die zoektocht naar de perfecte gezonde en natuurlijke hondensnack is niet altijd even makkelijk. Wij bij Bellobox maken het makkelijk om je hond verantwoordelijk te verwennen, zowel met samengestelde boxen als losse verpakkingen.

Hondengebit op jonge leeftijd

Honden hebben ontzettend sterke kaken en tanden. Dat zul je wel hebben gemerkt aan je schoenen en bankstel, nu je een nieuwe pup in huis hebt verwelkomd! Jonge honden verkennen alles in hun omgeving met hun tanden. Het kauwgedrag wordt zeker rond de derde en vierde maand duidelijk merkbaar, wanneer de tandwisseling begint. Met geschikt kauwspeelgoed en gezonde kauwsnacks is deze natuurlijke drang om te kauwen gelukkig vaak goed te richten, zonder dat je meubelen (of zelfs je eigen handen) er al te veel schade onder ervaren).

Ook voor de ontwikkeling van het gebit kan kauwen erg belangrijk zijn. Niet enkel tijdens het wisselen, maar ook in de daaropvolgende jaren is gebitsverzorging van uiterst belang. Helaas is niet iedereen hiervan op de hoogte en heeft 80% van alle honden op 3-jarige leeftijd al een gebitsprobleem. Om de ontwikkeling van tandsteen te voorkomen is het verstandig je hond veel veilig kauwmateriaal te bieden.

Onze puppybox bevat daarom een variatie aan zachte kauwsnacks, waar pups zelfs tijdens de tandwisseling van kunnen genieten. Kauwt je hond erg stevig door of heb je al een wat oudere hond in huis? Dan kun je wellicht ook de runderoren, luchtpijp en zachtere kophuiden uit de Bellobox medium of de Doorbijtersbox proberen. De grote harde snacks bewaar je dan tot latere leeftijd, of mogen worden gegeten door een volwassen hond uit de familie (of wellicht die van de buren)!

Opvoeding van de jonge hond

Tijdens de eerste 12 maanden van het leven van een hond is gebalanceerde voeding erg belangrijk. Een pup moet dagelijks alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen. Dat begint natuurlijk bij een gezond dieet, maar ook tijdens het trainen moeten we dit in de gaten houden.

Trainen jij en je pup erg veel met behulp van voer als beloning? Gebruik hiervoor dan in de basis een kwalitatief goede brok die afwijkt van de standaard maaltijd.

Zo ben je er zeker van, dat je hond niet te zwaar wordt en niet te veel calorieën per dag uit ongebalanceerde snacks haalt. Varieer veel in smaak, zodat de training keer op keer leuk blijft.

Voor de variatie meng je door deze brokjes een aantal stukjes gedroogd vlees, ook van verschillende smaken. Deze kun je gebruiken als extra grote beloning, wanneer je pup bijvoorbeeld een spannende situatie heeft doorstaan, of een passerende hond heeft genegeerd! Train je wat minder met behulp van voer, dan kun je gerust enkel gezonde beloningssnacks gebruiken en hoef je je wat minder druk te maken om de voedingsstoffen, mits de maaltijden in de voerbak gebalanceerd en gezond zijn.

In onze puppybox vind je naast geschikte kauwsnacks ook een variatie aan beloningssnacks, ieders bestaand uit één dierlijk ingrediënt. En om een trainingssessie dan af te ronden vind je in deze box ook een speelgoedje terug, waarmee je samen spelend de dag kunt eindigen!

Koop je liever een box vol beloningssnacks voor je hond? Die hebben we natuurlijk ook. Je bestelt hem hier. Extra kauwsnacks, beloningssnacks of speelgoed toevoegen aan je puppybox? Voeg dan wat boxboosters toe.

Laat een opmerking achter

Opmerkingen worden eerst nagekeken voor ze worden geplaatst