Recept: gezonde, natuurlijke ijsjes voor de hond

Recept: gezonde, natuurlijke ijsjes voor de hond

Recept: gezonde, natuurlijke ijsjes voor de hond

Vandaag delen we eens iets nieuws, vier recepten waarmee jij zelf natuurlijke ijsjes voor de hond kunt maken. Deze hondenijsjes zijn uiteraard gebaseerd op natuurlijke snacks uit je maandelijkse Bellobox, dus pak hem er maar bij en stap de keuken in! Heb je nog geen box in huis, bestel er dan één zodat je op de regenachtige dagen in de keuken voor je hond aan de slag kunt gaan, ter voorbereiding van snacks voor de zonnige dagen! 


De zomer in de bol

We weten niet hoe het met jullie zit, maar na al deze zonnige dagen hebben wij de zomer in de bol. En bij zo’n zomers gevoel hoort natuurlijk een verkoelende snack. Maar daar mag het ook bij de hond niet aan ontbreken! Een softijsje van de snackbar op de hoek is ontzettend lekker, maar voor de hond niet erg voedzaam en zeker niet gezond. Snacks die voor mensen bedoeld zijn kunnen we beter zelf opeten, voor de hond maken we iets anders!

Is dat wel zo lekker?

Honden proeven eigenlijk niet zo goed als mensen, maar hun tong is veel beter ontwikkeld voor het herkennen van de smaak van vlees en vet dan die van ons. Ze proeven zoetigheid, maar herkennen de meeste artificiële zoetstoffen niet. De neus van een hond is daarentegen veel beter ontwikkeld dan de onze, miljoenen keren beter zelfs! De geuren die wij liever niet ruiken, kan een hond juist niet weerstaan. Kortom: onze honden hebben andere voorkeuren dan wij, dus daar hebben we deze vier ijsjes voor de hond dan ook op aangepast!

Natuurlijk en gezond

Deze receptjes zijn allemaal gebaseerd op natuurlijke en gezonde ingrediënten. Gelukkig hebben honden belang bij een groot aandeel vlees en vet in hun dieet. Dit maakt het verzinnen van een ijsje voor de hond dat smakelijk en gezond is dus heel erg simpel. Daarmee raken we twee vliegen in één klap! Heb je nog geen gedroogde vleessnacks in huis? Bestel dan nu je favoriete Bellobox en we zorgen ervoor dat er deze zomer voldoende snacks in zitten om de onderstaande ijsjes mee te maken.

Natuurlijk en gezond

Recept 1: bevroren broodje gezond

Laten we met het meest gemakkelijke recept beginnen. Een hamburger? Een sandwich? Een broodje gezond? Ja, dat is toch wel de best beschrijvende naam. Hoe je hem ook noemen wilt, deze snack is heerlijk voor je hond en super simpel te maken. Naast de ingrediënten geen verdere benodigdheden vereist.

Ingrediënten voor één ijsje:
Recept 1: bevroren broodje gezond
Bereidingswijze:
 1. Neem een vlees strip en beleg deze rijkelijk met een laag KVV of natvoer.
 2. Leg de tweede vlees strip er bovenop en druk ze voorzichtig maar stevig aan. Herhaal dit proces als je een grotere voorraad maken wilt, of wanneer je meerdere honden hebt.
 3. Plaats de sandwich(es) in een bakje en laat ze in de vriezer hard worden, gedurende tenminste 6 uur.
Bereidingswijze Bereidingswijze 2

Bereidingswijze 3

Recept 2: vlees op een stokje

Vlees, vlees en nog eens vlees! Als je hond dit niet lust, dan had je waarschijnlijk ook geen Bellobox in huis. Heb je die trouwens nog niet of is je voorraad bijna op, hier bestel je een nieuwe! Voor het maken van dit ijsje heb je een ijsjesvorm nodig, maar ook een ander item dat veilig de vriezer in kan, kun je hiervoor gebruiken.

Ingrediënten voor één ijsje:
Recept 2: vlees op een stokje
Bereidingswijze:
 1. Lepel een klein beetje KVV of natvoer in een ijsjesvorm en laat er 1 a 2 beloningssnacks bovenop vallen.
 2. Voeg weer een laagje vlees toe en nogmaals wat kleine snacks.
 3. Steek vervolgens je gekozen staafvormige snack in het midden en blijf vlees en beloningssnacks toevoegen tot de vorm gevuld is.
 4. Druk het vlees stevig aan en herhaal dit proces in de andere vormpjes als je graag meerdere ijsjes wilt maken!
 5. Laat de ijsjes gedurende tenminste 6 uur hard worden in de vriezer en voer ze aan je hond op een heerlijk zonnige dag!
Recept 2: vlees op een stokje 2 Recept 2: vlees op een stokje 2

Recept 2: vlees op een stokje 3

Recept 3: split eisje

Dit ijsje is gebaseerd op een oude favoriet uit onze kindertijd. Herken je hem? De echte variant is niet gezond voor de hond, dus hebben we een alternatief bedacht, op basis van ei. Snappen jullie de naam? ;) Ook voor het maken van dit ijsje heb je een ijsjesvorm of vergelijkbaar item nodig, maar daarnaast gebruiken we ook een rol schilderstape.

Ingrediënten voor één ijsje:
 • 1 stokvormige gedroogde vlees snack (wij gebruiken runderkeelpit)
 • 1 ei
 • 30 ml kefir (gefermenteerde koeien- of geitenmelk)
 • mespuntje kurkumapoeder (optioneel)
Recept 3: split eisje
Bereidingswijze:
 1. Breek een ei over een kommetje en klop het ei op met een vork. Voeg een mespuntje kurkuma toe om het mengsel een donkere geel-oranje kleur te geven.
 2. Schenk het eimengsel in een ijsjesvormpje en klop meteen meer eieren op indien je meer split eisjes maken wilt, maar houd tenminste een centimeter vrij in ieder vormpje.
 3. Plak de zijden van de ijsjesvorm af met schilderstape en laat een gat in het midden over om de staafvormige gedroogde vlees snack in te steken. Zo houden we het stokje verticaal (dat vinden wij dan weer leuk, de hond boeit dat niet zo).
 4. Plaats de ijsjes in de vriezer, gedurende ongeveer 2 uur, en haal de vorm dan weer tevoorschijn wanneer het eimengsel redelijk stevig is.
 5. De tape mag worden verwijderd zodat we het laatste ingrediënt kunnen toevoegen. We gebruiken wat kefir om de roomlaag van het split eisje te vormen, dus die mag je er op dit punt overheen schenken.
 6. Vries de ijsjes verder in voor tenminste 6 uur en je eisjes zijn klaar!
Recept 3: split eisje 2 Recept 3: split eisje 3Recept 3: split eisje 3Recept 3: split eisje 5
Leuk feitje: kurkuma bevat een stofje genaamd curcumine, dat erg gezond is voor de gewrichten.

Recept 3: split eisje 6

Recept 4: bevroren chia-zalm pudding

Ook dit ijsje is gebaseerd op een dessert, een superfood toetje ditmaal. Chiapudding klinkt misschien als een gek product om je hond te voeren, maar zaden en bessen zijn ontzettend gezond en geven een nutriënten- en vitamineboost. Chia heeft niet veel smaak, dus we voegen gedroogde vis toe om een het ijsje een sterke geur te geven die de hond juist heerlijk vindt!
 

Ingrediënten voor 10-20 ijsblokjes:
 • 30 gram chia
 • 100 ml water
 • 1 klein handje verkruimelde snacks (wij gebruiken zalm trainers, maar long werkt ook erg goed)
 • 50 gram bessen (wij gebruiken frambozen en bramen, maar aardbeien en blauwe bessen zijn ook veilig voor honden)
Recept 4: bevroren chia-zalm pudding
Bereidingswijze:
 1. Meng in een kommetje het water, het chiazaad en de verkruimelde snacks.
 2. Zet dit kommetje opzij en prak in een ander kommetje de besjes met een vork tot een puree.
 3. Terwijl de chiazaadjes hun werk doen om tot pudding te vormen, wat zo’n 5-10 minuten duurt, vul je alvast de ijsblokvormpjes met een laagje bessenpuree.
 4. Wanneer de chiapudding een geheel geworden is, schep je deze bovenop de laag besjes.
 5. Hupsakee, de vriezer in, net zoals de voorgaande snacks voor een uur of 6.
Recept 4: bevroren chia-zalm pudding 2 Recept 4: bevroren chia-zalm pudding 3

Recept 4: bevroren chia-zalm pudding 4
De keuken in!

Dat was niet zo moeilijk, toch? Met een paar gerechten heb je toch binnen een mum van tijd heb je vier verschillende ijsjes voor de hond gemaakt. En wie weet heeft deze reeks receptjes je wel geïnspireerd tot andere unieke variaties!

Maak je deze ijsjes na, vergeet ons dan zeker niet te taggen wanneer je de foto’s deelt op sociale media. Heb je je eigen favoriete recepten voor natuurlijke en gezonde ijsjes voor de hond? Deel deze dan in de comments. We zijn wel erg benieuwd hoe jouw hond de zomers doorsnackt!

Deze tekst is geschreven door Marijke Dick. Biologe en eigenaresse van staffords Mojo en Venus die je op sociale media terugvindt onder @mojoandvenus en eveneens de meid die de recepten hierboven in de Engelstalige video uitlegde.

2 Reageer

 • Dorianne
  Nov 24, 2022

  Fantastische foto van de Chefs! Die kunnen er weer tegenaan :)

 • Colin test
  Mar 29, 2022

  Bericht onder blog etc.

Laat een opmerking achter

Opmerkingen worden eerst nagekeken voor ze worden geplaatst