recept voor een gezonde verjaardagstaart voor je hond

recept voor een gezonde verjaardagstaart voor je hond

Bij Bellobox vinden we gezonde voeding voor de hond erg belangrijk. Daarom vind je in ons assortiment enkel natuurlijke snacks terug. Wij vroegen onze voedingsexpert, of zij haar kennis over hondenvoeding wil delen. Vanaf nu vind je iedere maand een educatieve blogpost terug waarin ze alle ins en outs over gezonde voeding bij de hond deelt.

Deze week deelt Marijke een recept voor een gezonde verjaardagstaart voor je hond!

Volg deze video om te zien hoe ze de taart bereid heeft, en vind alle uitleg, benodigdheden en ingrediënten in de blogpost hieronder.

Gefeliciteerd, je hond is jarig!

Wanneer onze honden jarig zijn wandelen we misschien een extra ronde in het bos, gooien we de bal 100 keer vaker en knuffelen we de hele avond op de bank. Cadeautjes zijn er meestal ook en het uitpakken, dat doet de hond zelf. Maar wat krijgt je hond te eten op zijn verjaardag?

Er zijn veel manieren om een verjaardagstaart voor je hond te maken. De meeste recepten die online te vinden zijn bevatten ingrediënten die wij bij Bellobox liever niet (in grote hoeveelheden) aan honden voeren. Maar nodig is dat ook helemaal niet. Waarom een taart bakken in de oven als je een prachtige taart kunt maken van gezonde voeding?

Gezond is lekker

Honden proeven zoete smaken veel minder goed dan wij. De smaakpapillen op de tong zijn juist meer geschikt om eiwitten en vetten te proeven. Wij maken onze taart vandaag dan ook op basis van vlees, met gebruik van verscheidene smaken kant en klare versvoeding! Niet alleen heeft ieder laagje een andere smaak, ook is deze variatie in diersoorten erg gezond. En gezond is in dit geval ook echt ontzettend lekker.

recept voor een gezonde verjaardagstaart voor je hond

Rauwe taart

Deze taart wordt niet gebakken, maar bevroren. Het invriezen zorgt ervoor dat alle ingrediënten losse laagjes vormen, waardoor de taart er prachtig uit zal zien! De hond zal de taart ontdooid eten, zodat hij geen groot stuk in één keer naar binnen schrokken kan. 
 

Benodigdheden

Voor het maken van deze taart heb je de volgende items nodig:

 • taartvorm of ring van 10 cm (7.5 cm hoogte)
 • taartvorm of ring van 15 cm (7.5 cm hoogte)
 • cirkelvormige uitsteker
 • lepel
 • vork
 • bakpapier

Ingrediënten:

 • 1000 gram KVV (wij gebruiken 4 x 250 gram Barfmenu in de smaken lam, konijn, kip en eend)
 • 200 ml kefir of geitenmelk
 • 100 ml kokosolie (gesmolten)
 • 250 gram besjes uit de vriezer (framboos, blauwe bes of aardbei)
 • Bellobox beloningssnoepjes (kalkoens- en lamsvlees, bijvoorbeeld) en zachte strips (runderuier)
BenodigdhedenBenodigdheden 2

 

Bereidingswijze:

 1. Knip bakpapier op maat om de taartvormen op de bodem (een cirkel van 10 cm doorsnee en een cirkel van 15 cm doorsnee) en aan de zijkanten (twee strips van 7.5 cm breed) te bedekken. Plak deze vast met een dunne laag olijf- of kokosolie. Bereidingswijze
 2. Verdeel 250 gram vlees over de taartvormen, 75 gram in de kleine vorm en 175 gram in de grote vorm, om beide lagen gelijkmatig in hoogte te krijgen. Bedek het vlees met een dunne laag kefir of geitenmelk, en plaats de vormen 60-90 minuten in de vriezer, tot het geheel bevroren is.
 3. Verdeel nogmaals 175 en 75 gram vlees over de taartvormen en bedek de laag ditmaal met een laagje kokosolie. Laat dit laagje in de koelkast uitharden en pureer intussen met een vork de helft van de (ontdooide) besjes. 
 4. Verdeel de bessenpuree over de uitgeharde kokosolie en laat het midden vrij. Verdeel in het midden een klein handje beloningssnoepjes. Bedek het geheel met nog een laag kokosolie en plaats de vormen weer gedurende 60 minuten in de vriezer.
 5. Voeg weer een laag vlees toe, bedek het geheel nogmaals met kefir of geitenmelk en plaats de vormen in de vriezer voor 60-90 minuten.
 6. Gebruik een cirkelvormige uitsteker om het midden open te houden en voeg de laatste laag vlees toe. Druk deze stevig aan en haal de uitsteker weg. Laat de gehele taart uitharden in de vriezer, voor 2-3 uur of overnacht.recept voor een gezonde verjaardagstaart voor je hond 2
 7. Laat wat koud kraanwater over de zijkanten van de taartvormen lopen en droog de taartvorm af. Houd de taartvorm omgekeerd boven een bord, de taart glijdt vanzelf uit de vorm. Verwijder het bakpapier van de taartjes.
 8. Vul het midden van ieder taartje met een klein handje beloningssnoepjes. Voeg een laagje kokosolie toe om de koekjes van de grootste taart, maar houd de buitenste rand vrij. Plaats een spatel of stuk karton op het kleinste taartje, keer het taartje om en plaats het op het midden van de grote taart.
 9. Voeg extra kokosolie toe om het geheel goed vast te kleven en gebruik eventueel meer beloningssnoepjes om het bovenste taartje recht te zetten.
 10. Leef je uit met kokosolie, besjes en beloningssnoepjes om de taart te decoreren. Ik gebruikte uierstrips om het getal 1 op de taart te schrijven. taart hond
recept voor een gezonde verjaardagstaart voor je hond 3

Laat een opmerking achter

Opmerkingen worden eerst nagekeken voor ze worden geplaatst